Εμφανιζόμενη ανάρτηση

28.10.12

Σαν ....Παραμύθι χωρίς όνομα!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο σκηνοθέτη κο Παναγιώτη Τζαμαργιά!

Το καλύτερο παράδειγμα ανθρώπου, που βοηθάει τον συνάνθρωπο του χωρίς καμία ιδιοτέλεια. Βοηθάει μόνο για να κάνει τον κόσμο μας καλύτερο!

Τον περασμένο Ιούνιο ανέβηκε, στο Μεσαγρό της Αίγινας, μια παράσταση που έμοιαζε σαν ...Παραμύθι.

Ήταν το ανέβασμα του θεατρικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα: "Παραμύθι χωρίς όνομα απο τη θεατρική ομάδα παιδιών :"Τα παιδία παίζει".

......Όλα ξεκίνησαν χάρις στον κο Παναγιώτη Τζαμαργιά, ο οποίος πίστεψε στην ιδέα, μιας μητέρας του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Μεσαγρού - Αγίας Μαρίνας, Αίγινας.
Η ιδέα ήταν η δημιουργία μιας θεατρικής ομάδας από τα παιδιά του Δημοτικού , η οποία θα ανέβαζε  αυτό το  έργο. Το όλο εγχείρημα βασίστηκε στην εθελοντική προσφορά, στην ομαδική προσπάθεια και στη χρήση μόνο ανακυκλώσιμων υλικών!

Ο κος Π.Τζαμαργιάς θέλοντας να βοηθήσει για την υλοποίηση αυτής της προσπάθειας, παραχώρησε τη διασκευή του έργου του κου Βαγγέλη Ραπτόπουλου, τον οποίο επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε.

Χωρίς την προσφορά τους δεν θα είχε γίνει τίποτα!

Η παράσταση ανέβηκε με επιτυχία και όλοι οι συντελεστές πέρασαν υπέροχα!
Τέλος να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εθελοντές και ένα μπράβο στα παιδιά, που ήταν καταπληκτικά!

Δείτε εδώ φωτογραφίες και video από την παράσταση:

25.10.12

'Ενα σχολείο στη Σουηδία!


Σας κοινοποιώ ένα άρθρο το οποίο αναφέρεται σε ένα σχολείο στη Σουηδία, γιατι το βρήκα πολύ ενδιαφέρον!
(Την προηγούμενη Πέμπτη παρακολούθησα μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, για τις νέες τάσεις στον τομέα της Εκπαίδευσης, και θα σας ενημερώσω σχετικά με αυτο το θέμα μόλις έχω όλο το σχετικό υλικό).

ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ

 Ένα καινούργιο σχολικό σύστημα στη Σουηδία εξαφανίζει τη σχολική αίθουσα όπως τη γνωρίζαμε και την αντικαθιστά μ’ ένα περιβάλλον που ενθαρρύνει την περιέργεια και τη δημιουργικότητα των μαθητών.

 Η εταιρεία Vittra, η οποία λειτουργεί 30 σχολεία στη Σουηδία, θέλησε να γίνεται η εκπαιδευτική διαδικασία παντού μέσα στα σχολεία της – κι έτσι απέσυρε εντελώς την παλαιά λογική της σχολικής αίθουσας των τεσσάρων τοίχων με τα θρανία στη σειρά. Πριν από λίγο καιρό εγκαινίασε το σχολείο Telefonplan, στη Στοκχόλμη.

Η αρχιτέκτονας Rosan Bosch σχεδίασε έτσι το σχολείο ώστε τα παιδιά να μπορούν να εργάζονται ανεξάρτητα σε ανοιχτούς χώρους καθώς χαλαρώνουν, ή να πηγαίνουν στο “χωριό” για να δουλέψουν σε ομαδικά σχέδια.

 Όλη η επίπλωση του σχολείου, που μοιάζει με τυχαίες γραμμές σε χαρτί, επιχειρεί να βοηθήσει τους μαθητές να εμπλακούν σε συζητήσεις καθώς θα εργάζονται σε σχέδια. Το σχολείο είναι μη-παραδοσιακό με κάθε έννοια: δεν υπάρχουν βαθμολογίες και οι μαθητές μαθαίνουν μέσα σε ομάδες, που δεν σχηματίζονται απαραίτητα με βάση την ηλικία.

Η φοίτηση στο σχολείο είναι δωρεάν, εφόσον το παιδί έχει προσωπικό αριθμό (κάτι σαν ΑΜΚΑ) κι αν ένας απ’ τους γονείς του είναι Σουηδός φορολογούμενος.


 Πηγή: Bussines Insider, αναδημοσίευση από το εξαιρετικό μπλογκ Garage Blog

Πολύτιμες μαμάδες!


Σας επισυνάπτω το ευχαριστήριο σημείωμα της Διευθύντριας του Δημοτικού Σχολείου Μεσαγρού - Αγίας Μαρίνας Αγινας, κας Β.Χαμαλέλη, προς τις εθελόντριες μαμάδες,οι οποίες με την πολύτιμη προσφορά τους, βοηθούν, με διαφορετικούς τρόπους η κάθε μια, για τη βελτίωση και την αναβάθμιση του σχολείου τους (οι φωτογραφίες είναι απο τις τοιχογραφίες του κτιρίου).
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλες τις μαμάδες όλων των σχολείων, που προσφέρουν, λίγο απο τον πολύτιμο χρόνο τους [...οι μαμάδες καταλαβαίνουν πόσο πολύτιμος είναι!] για να βοηθήσουν τους εκπαιδευτικούς, στο δύσκολο και πολύ σημαντικό έργο τους.
Ευχαριστήριο:
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την κα Μανταρζίεβα Μαρίνα, μητέρα μαθητή του 6/Θ Δημ. Σχολείου Μεσαγρού-Αγ. Μαρίνας Αίγινας, για τις τοιχογραφίες που φιλοτέχνησε στο εσωτερικό του κτιρίου. Συγχαρητήρια για το ταλέντο και την εξαιρετική ευαισθησία που επέδειξε, ώστε να τελειώσει το έργο με προσωπικό της κόπο και έξοδα. Στο πρόσωπό της ευχαριστούμε και όλους τους γονείς του σχολείου μας, που προσφέρουν από το υστέρημά τους τόσα πολλά! Με την προσφορά τους αυτή μας δίνουν κουράγιο να προχωρήσουμε.
Η διεύθυνση και το διδακτικό προσωπικό.

23.10.12

Νέος τρόπος ζωής!


Σήμερα το πρωί διάβασα ένα υπέροχο άρθρο στο περιοδικό "Γυναίκα" της Κυριακάτικης "Καθημερινής".
Πρόκειται για το editorial της Διευθύντριας του περιοδικού που είναι η κα Κιάρα Σουγκανίδου, και σας το μεταφέρω όπως ακριβώς είναι γραμμένο στο περιοδικό:
..."Αντι για editorial θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάποια κομμάτια από τα "Τετράδια ημερολογίου 1939-1953 του Γιώργου Θεοτοκά (εκδόσεις Εστία).Όσα θα διαβάσετε γράφτηκαν το 1943....
15 Ιανουαρίου
Σύντομη μέθοδος ζωής για τη χρήση των ανθρώπων που έχουν την ευκαιρία να ζούνε στις λεγόμενες ιστορικές εποχές:
1. Να κανείς τίμια εκείνο που η συνείδηση σου σου ορίζει ως χρέος απέναντι στο σύνολο στο οποίο ανήκεις.Η συνείδηση του κοινού χρέους είναι πάλι η καλύτερη βάση για να στηρίξεις το άτομο σου μες στη θύελλα[...]Ο,τι αναποδιά κι αν σου τύχει, να κρατάς καλά την ατομική σου αξιοπρέπεια και τούτο κατά πρώτο λόγο για να μη στερήσεις τον εαυτό σου από τη μόνη σίγουρη ευχαρίστηση που σου απομένει.
2. Να βοηθείς, όσο περνά από το χέρι σου, τους ανθρώπους.[...]Να μη γελιέσαι όμως, να μη νομίζεις πως κανείς κάτι σπουδαίο η πως σου χρωστά κανείς την παραμικρή ευγνωμοσύνη.
3. Να διατηρείς πάντα μέσα σου μια περιοχή που δεν τη φτάνει η μάνητα του κόσμου και όπου,σαν τελειώνεις με τα χρέη σου και τους εξωτερικούς σου αγώνες, θα μπορείς οπότε θες να ξαναβρίσκεις το δαίμονα.[...]Από κει θα αντλεις δύναμη αστείρευτη, παρηγοριά, υψηλοφροσύνη η περιφρόνηση, ανάλογα με τις ανάγκες σου σε κάθε περίσταση.
4. Να συνεχίζεις αδιάκοπα όσο τούτο είναι μπορετό, τη δουλειά που θεωρείς ως τον κύριο προορισμό σου στον κόσμο(τέχνη,επιστήμη,διοίκηση,βιοτεχνία η ο,τι άλλο),δηλαδή ως τη στιγμή που τούτο είναι υλικά ακατόρθωτο, λ.χ. Πέφτουνε μπόμπες στο σπίτι σου η συμβαίνουν αλλά εμπόδια ανυπέρβλητα. Να καταγίνεσαι ψύχραιμα με τη δουλειά σου, να τη σκέφτεσαι, να την καλυτερεύεις, να καταστρώνεις σχέδια χωρίς να φοβάσαι τις μεγάλες προθεσμίες, σα να είχες μπροστά σου μια ζωή σίγουρη, ειρηνική και απερίσπαστη.Ό,τι προφτάσεις θα είναι κέρδος.[...] Αυτά όλα μου τα έμαθε η πείρα.

20.10.12

Επιβραβεύω!

Αυτό το blog δημιουργήθηκε για να αναδείξει τη θετική και αισιόδοξη πλευρά της καθημερινότητας, όπως αυτή διαμορφώνεται μέσα από την επαφή με άγνωστους αλλά σημαντικούς ανθρώπους!
Τι εννοώ?
Κάθε μέρα, για πολλούς και διαφορετικούς λόγους συναναστρεφόμαστε με επαγγελματίες η μη, οι οποίοι με τη συμπεριφορά τους, άλλοτε θετικά και άλλοτε αρνητικά, επηρεάζουν και τη δική μας καθημερινότητα! Σε αυτό το blog θέλουμε να μιλάμε μόνο για τις περιπτώσεις των θετικών ανθρώπων, που με τον επαγγελματισμό και την ευγένεια τους, μας φτιάχνουν την ημέρα και μας γεμίζουν περηφάνια που είμαστε συμπολίτες τους!

Θέλουμε να Επιβραβεύουμε τους απλούς και θετικούς ανθρώπους!

Περιμένουμε και τις δικές σας περιπτώσεις για να αναδείξουμε μαζί, τους άγνωστους συμπατριώτες μας που αξίζουν!
Σας ευχαριστώ πολύ.
Ας αρχίσουμε λοιπόν:
                    Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012
Νοσοκομείο Αλεξάνδρα
Μαιευτήρας χειρουργός Θεμιστοκλής Γρηγοριάδης, Συγχαρητήρια γιατί είναι πρώτα άνθρωπος και μετά ένας γιατρός που σέβεται τον όρκο του και το λειτούργημα του. Αν ποτέ χρειαστείτε μαιευτήρα να τον θυμηθήτε!
Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012
Νοσοκομείο Αλεξάνδρα πτέρυγα Λαμπράκη
Συγχαρητήρια στη νοσοκόμα κα Νίκη, για την ευγένεια την αγάπη και την αυτοθυσία με την οποία κάνει τη δουλειά της! Την ευχαριστούμε πολύ!