Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015

Η ευγένεια δεν είναι δείγμα αδυναμίας!

"Ευπρέπεια, ο νέος ριζοσπαστισμός".


Η ευγένεια, το απαραίτητο συστατικό της ευπρέπειας, πρέπει να υπάρχει στην καθημερινότητα μας, ώστε να γίνεται ο κόσμος μας όλος και καλύτερος!


''Η ευπρέπεια δεν πρέπει να συγχέεται με τον κομφορμισμό και την άκριτη υπακοή σε άγραφους κανόνες συμπεριφοράς εντός ενός συγκεκριμένου πολιτισμικού ορίζοντα.
Η ευπρέπεια ως έκφραση πνευματικότητας αναφέρεται στην αισθητική του βίου, δηλαδή στην καλαισθησία της πράξης και της συμπεριφοράς κατά τη συμβίωση.
Συστατικό της ευπρέπειας αποτελεί η ευγένεια η οποία γίνεται κατανοητή όχι απλώς στην εργαλειακή της διάσταση,αλλά κυρίως ως αυταξία...................................................................
.....¨Ομως η αγένεια όχι απλώς ενδέχεται να οδηγήσει σε μεγαλύτερο κόπο και συγκρούσεις με τους άλλους, αλλά εν τέλει στερεί την ευκαιρία μιας γνήσιας συνάντησης με τον άλλον και μιας καλύτερης σχέσης με τον εαυτό. Του στερεί ένα χαμόγελο, έναν καλό λόγο, την έκφραση συμπάθειας και αλληλεγγύης...........''
 
 
Ο κ.Θεοφάνης Τάσης* αναφέρεται στο άρθρο του με τίτλο: "Ευπρέπεια ο νέος ριζοσπαστισμός"  ( εφημερίδα "Καθημερινή" της Κυριακής  20/9/2015), σε ένα θέμα που μας απασχολεί πολύ συχνά.Τον κίνδυνο να αποκηρύξουμε την ευγένεια και τους καλούς τρόπους από τη ζωή μας, θεωρώντας τα σαν ένδειξη αδυναμίας.
 
Ας αντισταθούμε στη βαρβαρότητα και στην αγένεια που ισοπεδώνουν τη ζωή μας και υποβαθμίζουν την ποιότητα της κοινωνικής μας συνείδησης!
 
 
 
 
*Ο κ.Θεοφάνης Τάσης διδάσκει σύγχρονη Φιλοσοφία στο Freie Universitat Berlin
 
 
 
 
Συντονιστείτε στο ραδιόφωνο του epivravevo!
 
Το διαδικτυακό μας ραδιόφωνο http://epivravevo.listen2myradio.com είναι μαζί σας κάθε Σάββατο από τις 6-8μμ. με ωραίες μουσικές και κουβεντούλα.
 
 
Image: Pinterest mindanddesign
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε και τις δικές σας επώνυμες αναφορές σε περιπτώσεις που αξίζουν επιβράβευση!