Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2016

Να ξαναπάρουμε τον έλεγχο του νου μας! Ονειροπολήστε!


Σε μια καθημερινότητα γεμάτη περισπασμούς, όσοι μπορούν να εστιάζουν την προσοχή τους κατά βούληση και να παραμένουν προσηλωμένοι σε έναν στόχο έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουν την αναγνώριση εντός και εκτός επαγγελματικού χώρου. Ταυτόχρονα, ζουν πιο ισορροπημένες ζωές, αφού επικοινωνούν ουσιαστικότερα με τους γύρω τους και αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στην κατανόηση του ίδιου τους του εαυτού. Αν και η κληρονομικότητα αναμφίβολα παίζει ρόλο, η ικανότητα συγκέντρωσης δεν καθορίζεται από κάποιο έμφυτο «ταλέντο», αλλά είναι μία δεξιότητα που κατακτάται ύστερα από συνειδητή προσπάθεια. Αυτά υποστηρίζει ο ψυχολόγος και συγγραφέας Ντάνιελ Γκόλμαν στο νέο του βιβλίο με τίτλο «Focus.

.........................................................................................................................................................

Με ένα κινητό στο χέρι, ένα λάπτοπ μονίμως ανοικτό και ίσως μία τηλεόραση να παίζει στο βάθος, ο σύγχρονος άνθρωπος βομβαρδίζεται από ερεθίσματα, καθώς προσπαθεί να ανταποκριθεί στις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις της καθημερινής ζωής του. Χρησιμοποιώντας τον όρο «φτωχοποίηση της προσοχής», ο συγγραφέας μιλάει για την επίδραση της τεχνολογίας στον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε, διασκεδάζουμε και επικοινωνούμε με τους άλλους. Ιδιαίτερα οι νεότερες γενιές, που περνούν περισσότερες ώρες της ημέρας «συντονισμένες» με μηχανές από ό,τι με ανθρώπους, κινδυνεύουν, αφενός, να χάσουν την ικανότητα να ερμηνεύουν τη συμπεριφορά των συνομιλητών τους στις πραγματικές διαπροσωπικές επαφές και, αφετέρου, να μη μάθουν ποτέ να αφοσιώνονται σε ένα βιβλίο.
 ...................................................................................................................................................

Απόσπαμα από το άρθρο της Χριστίνας Σανούδου στην εφημερίδα "Καθημερινή της Κυριακής" 2 Οκτωβρίου 2016

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο στο link:
http://www.kathimerini.gr/876991/article/politismos/vivlio/na-ma8oyme-3ana-na-prosexoyme Image: Pinterest mindanddesignΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε και τις δικές σας επώνυμες αναφορές σε περιπτώσεις που αξίζουν επιβράβευση!