Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015

Η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη είναι τα πιο δυνατά μας όπλα!


Συνάντηση με έναν......... "μεταξωτό άνθρωπο"....στο ΙΚΑ Γλυφάδας!

Σήμερα το πρωί πήγα στο ΙΚΑ Γλυφάδας να καταθέσω κάποια δικαιολογητικά.
 
Λίγο πριν κάνω την υποβολή, διεπίστωσα ότι μου έλειπε μια φωτοτυπία.Έφυγα βιαστικά για να πάω να βγάλω το αντίγραφο, και την ώρα που έβγαινα από το κτίριο συνειδητοποίησα ότι δεν είχα πάρει μαζί μου καθόλου χρήματα! Τότε σκέφτηκα να παρακαλέσω μια υπάλληλο που είδα σε ένα γραφείο του Ισογείου, μήπως μπορούσε να με εξυπηρετήσει, και να μου βγάλει την φωτοτυπία που χρειαζόμουν.
Η έκπληξή μου ήταν πολύ μεγάλη όταν προσφέρθηκε αμέσως να με διευκολύνει ( ήμουν προετοιμασμένη για μια αρνητική απάντηση), και παρ'όλο που δεν είχε φωτοτυπικό στο χώρο της, ανέβηκε σε άλλον όροφο προκειμένου να μου βγάλει το αντίγραφο!
Ήταν η κυρία Κατερίνα Ζαράνη................ένας "μεταξωτός άνθρωπος".............όπως περιγράφεται στο άρθρο που σας παραθέτω στη συνέχεια.
Την ευχαριστώ θερμά γιατί με γέμισε αισιοδοξία και ομόρφυνε την ημέρα μου!
 
 "Μεταξωτοί άνθρωποι"

by Αντικλείδι

 
" Το είχε πει σε μια συνέντευξή του ο αείμνηστος Νίκος Καρούζος: «Μεταξωτοί άνθρωποι».


Μιλούσε για κάποιους χωρικούς που είχε συναντήσει στη Λέσβο. Αγράμματοι ήταν, αλλά σοφοί. Και, προπάντων, τρυφεροί με τους άλλους. Απαλοί, χωρίς γωνίες που κόβουν, χωρίς καχυποψία, δίχως έπαρση και επιθετική ειρωνεία που πληγώνει. Μεταξωτοί άνθρωποι ...; Μου 'μεινε αυτός ο χαρακτηρισμός. Χαράχτηκε μέσα μου. Κι από τότε ένα νέο κριτήριο λειτουργεί στις αξιολογήσεις μου για τους ανθρώπους: η συμπεριφορά και η στάση τους σε «ασήμαντα» πεδία της καθημερινότητας. Αυτά που συνήθως τα προσπερνάμε ή δεν τα παρατηρούμε, γιατί δεν μας απασχόλησαν ποτέ οι εκφάνσεις της «μεταξωτής συμπεριφοράς» ...; Βέβαια οι άνθρωποι δεν συγκροτούν ως χαρακτήρες ένα συμπαγές όλον, αλλά ένα αντιφατικό σύνθεμα, στο οποίο συνυπάρχουν «μεταξωτά» στοιχεία και ακάνθινες απολήξεις. Γι' αυτό και είναι κάπως παρακινδυνευμένα τα άμεσα και οριστικά συμπεράσματα για το «είναι» των ανθρώπων ...;

Παρ' όλα αυτά, προσωπικά, διακινδυνεύω την εξαγωγή συμπερασμάτων παρατηρώντας μικρές «ασήμαντες» κινήσεις στις παρέες, στον εργασιακό χώρο και στο «δάσος» του καθεμέρα, όταν συγχρωτίζομαι με αγνώστους. Και συνήθως δεν πέφτω έξω. Διότι τα γνωρίσματα αυτά αποκαλύπτουν πειστικά τον εσωτερικό κόσμο του άλλου. Τουλάχιστον σε μεγάλο βαθμό ...;...................................................................................................................."

Σε αυτόν το σύνδεσμο μπορείτε να διαβάσετε όλο το άρθρο:

http://antikleidi.com/2012/07/02/silk-people/
Συντονιστείτε!
http://epivravevo.listen2myradio.com
Σας περιμένουμε στο e-radio του epivravevo που το δημιουργήσαμε, για να σας κρατάμε συντροφιά και να σας ταξιδεύουμε με ωραίες μουσικές και κουβεντούλα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε και τις δικές σας επώνυμες αναφορές σε περιπτώσεις που αξίζουν επιβράβευση!